Tämä on meille ykkös­paikka – case Mobidiag

Mobidiag kehittää infektiotautidiagnostiikkaa Life Science Centerissä

Mobidiag on kasvattanut merkittävästi toimintaansa ja laajentanut tilojaan Life Science Centerissä. Yrityksemme on erikoistunut molekyylidiagnostiikkaan, tarjoamme ratkaisuja infektiotautien ja antibioottiresistenssin diagnosointiin sekä ajankohtaisimpana Covid-19-testaukseen. Vuonna 2013 etenimme täysin uuteen kasvuvaiheeseen. Siirryimme Life Science Centeriin, mistä tiesimme saavamme tuotekehityksellemme soveltuvat tilat – sekä muista toimistotaloista poiketen myös puhdastilat laboratoriotyöhömme. Toimintamme laajentuessa olemme saaneet tarvittavaa lisätilaa joustavasti.

Keilaniemen ympäristö vahvan kasvun yrityksineen on antanut yrityksellemme kaikkina kasvuvuosina lisää uskottavuutta. Kansainvälisten kumppaniemme arvostus ympäristöä kohtaan on näyttänyt, että olemme valinneet oikean paikan.

Covid-19-testit vauhdittivat kasvuamme

Voin ylpeydellä sanoa, että Mobidiag on merkittävä toimija Suomessa. Jo alusta alkaen tuotekehityksemme on perustunut ratkaisujen helppokäyttöisyyteen, tuotannon skaalautuvuuteen sekä kustannustehokkuuteen. Maailmanlaajuisen pandemian vasta alkaessa osasimme reagoida välittömästi tilanteeseen tuomalla markkinoille helpot ja nopeat koronatestit jo markkinoilla oleville laitealustoillemme. Strateginen päätöksemme on nyt pandemian aikana ollut, että Mobidiag on keskittynyt tuottamaan testejä ja laitteistoja ja turvaamaan niiden saatavuutta toimintamaissaan Suomessa, Ranskassa, Ruotsissa ja Englannissa.

Toimistohuoneita hallinnolle ja puhdastiloja tuotekehitykseen

Life Science Center on tarjonnut kasvutilaa Mobidiagin muuttuviin tilatarpeisiin. Tällä hetkellä meitä työskentelee noin 160 henkeä Espoon Keilaniemessä. Siirsimme hallinnolle, myynnille ja markkinoinnille varatut toimistotilat tuotekehityksen ja tuotannon alta E-taloon. Vahvasti laajentuva tuotekehityksemme ja tuotantomme on voinut kasvaa A-rakennuksessa. Olemme rakennuttaneet tiloja tilojen sisälle – käytännössä puhdastiloja tuotanto- ja laboratoriotoimintoja varten. Yrityksemme eri toimintojen yhteistyötä helpottavat rakennusten väliset kulkusillat. Näiden kautta on helppo pääsy ja saavutettavuus myös talon palveluihin.

Toimistotalossa on hyvä infra. Voimme joustavasti käyttää isoja neuvottelutiloja. Yhtiökokouksen järjestämme perinteisesti talon auditoriossa. Saunaosastoa catering-palveluineen hyödynnämme myös kokousten pitämisessä. Henkilöstöllemme iloa tuovat toimistotalon oma ruokala, kuntosali ja oheispalvelut. Itse suosin toimistotalon hammaslääkäriä ja parturia arjen kiireissä.

Meidän kaltaisellemme high-tech-yritykselle Keilaniemen Life Science Center on ykköspaikka. Arvostamme talon palveluiden lisäksi hyviä kulkuyhteyksiä esimerkiksi lentokentälle. Olemme mielellämme osa Espooseen keskittynyttä korkean teknologian osaamista.

Tuomas Tenkanen
toimitusjohtaja
Mobidiag

Mobidiag tarjoaa uuden sukupolven molekyylidiagnostiikkaa, jonka avulla voidaan ratkoa maailmanlaajuisia terveysongelmia. Molekyylidiagnostiikan ratkaisuja hyödynnetään tartuntatautien diagnosoinnissa sekä taistelussa antibiooteille vastustuskykyisiä superbakteereja vastaan. Yrityksen nopeat ja helppokäyttöiset testausmenetelmät skaalautuvat isoille ja pienille testimäärille kustannustehokkaasti. Mobidiagin testit ovat saaneet CE-merkinnän ja niitä on käytössä Euroopan johtavissa laboratorioissa. Mobidiagissa työskentelee yhteensä yli 200 henkeä.