Life Science Centerin uudisosan kokouskeskus tarjoaa tilat uuden ajan kohtaamisiin. Laajennusosa avautuu käyttöön keväällä 2023 ja sen neuvottelutilat on suunniteltu mahdollisimman monimuotoisiksi ja eri käyttäjien tarpeet täyttäviksi. Kokouskeskukseen on helppo saapua niin talon sisäkautta, Keilaniemen alueelta kuin muualtakin pääkaupunkiseudulta. Uusien upeiden tilojen viihtyisyys on mietitty materiaaleja myöten.
Uuden neuvottelukeskuksen sisustussuunnittelu jatkaa laajennusosan arkkitehtuuria luonnonmukaisine värimaailmoineen. Uudisosan yleisten tilojen sisustus- ja kalustussuunnittelusta vastaa Modeo, joka on erikoistunut yritystilojen kalustamiseen. Modeo on vastannut myös Life Science Centerin nykyisten aulatilojen, neuvottelukeskuksen, edustustilojen sekä lounas- ja takeaway-ravintoloiden uudistuksesta.
– Uudessa kokouskeskuksessa käytetään vain luonnonmukaista värimaailmaa. Kalustus ja materiaalit täydentävät kokonaisuuden, kertoo sisustusarkkitehti SIO Paula Tornberg Modeolta.
Kokoustiloilta toivotaan digitaalisuutta ja muuntojoustavuutta
Neuvottelutilojen suunnittelussa nousevia trendejä ovat digitaalisuus ja muuntojoustavuus. Perinteisiä neuvottelutiloja jopa vältellään, sillä kohtaamiset ovat muuttaneet muotoaan. Kasvokkain tapaamiset ovat arvossaan. Silti osa kokoustajista osallistuu yhä useammin etänä, joten digitaalisten yhteyksien sekä kokoustilan näyttöjen tulee toimia hyvin. Näihin tarpeisiin vastataan myös Life Science Centerissä.
Muuntojoustavuutta toivotaan sekä kalustuksen että tilojen suhteen. Liikuteltava kalustus mahdollistaa sen, että kokouspäivän aikana voidaan toimia muutoinkin kuin pöydän ääressä istuen. Työnantajat haluavat tiloilta viihtyisää houkuttelevuutta, jotta toimistoille tullaan mielellään. Kodinomaisuus, kuten tekstiilit ja vihersisustaminen, on yksi yhteiskäyttötiloissa nouseva suuntaus.
Vain luonnosta tuttuja värejä sisäpinnoissa
Laajennusosan nykyaikaiset tilat haastavat osallistumaan niin kokousten kuin workshoppien kulkuun. Modeo toteutti tilasuunnittelun laajennusosan arkkitehtuuria mukaillen. Laajennusosan arkkitehtuurista vastaa L Arkkitehdit ja sitä kuvastaa sana uusbrutalismi. Tyylisuuntaus näkyy raakapintoina ja -materiaalien käytössä. Kokouskeskuksessa jatkuu uudisosan julkisivun neutraali värimaailma. Tiloissa on ainoastaan luonnosta löytyviä värejä ilman keinotekoisia tehosteita. Neuvottelutilojen kaluste- ja materiaalivalinnat nitoutuvat uuden toimistotalon arkkitehtuuriin. Esimerkiksi pöytätasoissa on metallia ja nanolaminaattia.
Seisomatiloja ja nojatuoleja rennompiin tapaamisiin
Kokouskeskus on helposti saavutettavissa, sillä laajennusosaan voi astua sisään heti Raide-Jokerin päätepysäkiltä. Palaveriherkut ovat tilattavissa kokoushuoneisiin tai ne voi napata kätevästi mukaan trendikkään lounaskahvilan tarjonnasta. Uudisosan aula kalusteineen ja verkkoyhteyksineen soveltuu työskentelyyn vaikka odottaessa. Kahdeksan uutta neuvotteluhuonetta on sijoitettu rauhaisasti aulatilan taakse.
Kokouskeskuksen pyöreä neuvotteluhuone toimii etenkin ryhmätyöskentelytilana, ja sen tunnelma ovaalipöytineen on jopa ylellinen. Kaksi modernia pystyneuvotteluhuonetta on kalustettu seisomakorkeudelle. Ne soveltuvatkin erityisesti nopeisiin adhoc-kohtaamisiin sekä ryhmätyöskentelyyn. Yksi tiloista on sisustettu kodinomaisesti nojatuoleilla, raheilla ja sohvapöydillä. Tämä värikkäämpi, burgundin punaiseen sisustettu huone on kuin tehty tiimikeskusteluihin sekä rentoihin teams- ja puhelinpalavereihin. Lisäksi keskuksessa on viisi perinteisempää kokoushuonetta pitkine neuvottelupöytineen. Isoimpaan mahtuu 12–15 henkeä.
Kaikissa neuvotteluhuoneissa on tussitaulut muistiinpanoja tai mindmap-työskentelyä varten. Liikuteltavat tasot tuovat kokousmateriaalit ja -tarjoilut kätevästi käden ulottuville. Lisäjoustavuuden mahdollistavat Modeon älykalvot käytävän lasi-ikkunoihin. Älykalvo on säädettävissä portaattomasti hiukan läpinäkyvästä täysin suojaavaksi ja sen käyttö on helppoa on-off-nappulan avulla.
Suunnittelussa hyödynnetty käyttökokemuksia LSC:n nykyisistä tiloista
Modeo tekee kalustamista ja suunnittelua asiakaslähtöisesti, asiakkaan tarpeita kuunnellen. LSC:n uudisosan yleisten tilojen sisustus- ja kalustussuunnittelussa on hyödynnetty sekä rakennuksen arkkitehtuurisia ominaisuuksia että käyttäjien kokemuksia nykyisistä tiloista. Modeon tyylikkäissä ratkaisuissa näkyy punainen lanka, joka yhdistää uudisosan nykyisiin toimistotaloihin. Yritys on tarjonnut asiantuntemustaan myös vuokralaisyrityksille esimerkiksi uudelleen kalustamisen osalta.
– Voin vilpittömästi sanoa, että Life Science Centeristä tulee yksi Keilaniemen hienoimmista rakennuksista. Tärkeää on sekin, että kaikki toimii. Siksi keräsimme käyttökokemuksia Life Science Centerin uudistuksen osalta ja veimme parhaita käytänteitä uuden puolen toteutuksiin, summaa asiakkuusjohtaja Tuukka Mustonen Modeolta.